Vejledning og hjælp

Fadølsanlæg Alle anlæg, der leveres af Depot Odense, er renset og afprøvet, inden de leveres.

Hvordan tilsluttes anlægget? Når anlægget er leveret, skal det tilsluttes.

1. Placer anlægget, hvor det skal bruges. Flyt det ikke fra sted til sted, dette kan skade anlægget.

2. Tilslut kulsyre og øl (fustage) Sæt kulsyremanometeret på kulsyreflasken, husk at spænde med medfølgende nøgle. Sæt fadølskoblingen på fustagen, tryk håndtaget ned. Åbn for kulsyren. Kulsyren anvendes udelukkende til at ”trykke” øllet ud af fustagen. Øllet i fustagen indeholder selv kulsyre.

3. Tilslut nu strøm, brug ikke kabeltrommel, den bliver varm og ledningerne vil smelte, de fleste anlæg kræver 6 A. Det er en god idé at sætte en lille lampe til samme stik som anlægget, så vil man altid kunne se, at der er strøm til anlægget.

4. Når anlægget står på pladsen, hvor det skal bruges, og strømmen er tilsluttet, skal anlægget nedkøles, det tager ca. 2 timer. Husk at køre øl igennem anlægget inden strømmen tilsluttes, det beskytter slangerne mod at fryse til. .

5. Der må ikke stilles på de to manometre, der følger med anlægget. Det lille viser hvor meget kulsyre, der er tilbage i flasken. Det store manometer viser trykket på øllet, som er vigtig for, at øllet ikke skummer. Er temperaturen 20-25 grader i lokalet, skal det store manometer stå på 2,5 bar Hvis øllet skummer, kan der justeres på manometeret op til 3,0 bar Skruen drejes med uret til ønsket tryk.

6. Efter at anlægget og fustagerne er leveret, skal alle fustagerne stilles køligt. De må ikke få direkte sol eller stå i et varmt rum eller lign. Varme fustager får øllet til at skumme.

7. Nu er anlægget klar til brug. Husk udskænkningshanen skal åbnes helt med en hurtig bevægelse. Husk at holde ølkruset på skrå ved tapning. Det altid en god idé at bruge plastickrus, der er lavet til øl. Skummer anlægget, eller kan I ikke få det til at virke, så kontakt os på telefon Jesper 42416980 eller Emil 28830760. Vi svarer frem til kl. 22.00 Er de 7 punkter ikke overholdt, og der ringes efter assistance, vil der komme et gebyr på 500,00 kr. på regningen, når anlægget afhentes. Fjern ikke låget på fustagerne før brug. Låget er en plombering og der vil blive faktureret ved manglende eller løse låg. Husk at tømme spildbakke og rengøre baren for tape og lign. efter brug. Ved manglende rengøring pålægges gebyr på kr. 500,00 God fest Med venlig hilsen Frank Nielsen Depot Nordvestsjælland Industrivænget

Cikorievej 62, 5220 Odense SØ Tlf. 42416980 / www.depot-odense.dk